WCI (Walker & Cycler Initiative)

Tahniah! Anda berminat untuk mengikuti Program Walker & Cycler Initiative. Anda berpeluang untuk mendapat Pendapatan Dana sebanyak RM600-RM800 setiap bulan dalam tempoh 6 bulan.

APAKAH YANG ITU SIP GIG INSENTIF?

SIP GIG Insentif adalah satu initiatif, dimana OBS (Orang Bekerja Sendiri) boleh menggunakan duit insentif tersebut sebagai tambahan wang untuk pembelian barangan seharian. Anda layak sekiranya anda dari golongan yang bekerja sendiri, suri rumah, dan yang sudah tiada kerja tetap. Untuk maklumat lanjut mengenai kelayakan anda, boleh rujuk dari Website perkeso, melalui link dibawah:

https://budget.mof.gov.my/manfaat/faq/sipgig.html

RideRunner pula adalah salah satu platform di bawah PERKESO yang mana mampu membuktikan anda bekerja dan seterusnya mendapat bantuan Insentif Kewangan Ini.

BAGAIMANA KALAU TIADA KENDERAAN ATAU MOTORSIKAL?

Jangan risau kerana kamu juga masih berpeluang untuk mendapatkan insentif tersebut melalui Program WCI (Walker & Cycler Initiative), dimana anda boleh melakukan tugasan, tanpa menggunakan kenderaan, dan hanya perlu menggunakan aplikasi kami sebagai pembuktian tugasan.

TUGASAN RIDERUNNER

Anda akan menggunakan Aplikasi Riderunner Tasker, dimana anda akan menghantar tugasan setiap hari mengikut dari guideline yang diberi. Admin akan assist kamu dalam hal ini sekiranya inginkan bantuan (Boleh cari number admin di bawah).