Majlis Pra-Pelancaran Riderunner E-hailing 2022

Pada 22 februari 2022 yang lalu, Riderunner telah mengadakan Majlis Pra-pelancaran Riderunner E-hailing 2022 secara digital langsung dari Facebook riderunner. Ini adalah sulsulan dari kelulusan lesen E-hailing dari LPKP pada tahun lalu (2021). Majlis ini mendapat 1000 penonton langsung dari seluruh sabah. Sejujung ribuan terima kasih dengan tetamu undangan dengan sokongan terhadap Syarikat E-hailing lokal sabah kita 

Datuk Haji Noortaip bin Suhaili – Presiden Gabungan Persatuan Penjaja & Peniaga Sabah
YBHG Puan Roslinah Binti Abdul Hamid – Ahli Lembaga Pelancongan Sabah

Majlis dimulai dengan tayangan video dari Pengasas Riderunner mengenai asal usul dan inspirasi Riderunner, & bacaan doa dari Ahmad Rifai’ bin Syamsudin. Tetamu jemputan juga memberi penghormatan dengan memberikan sepatah dua ucapan sebagai tanda tahniah dengan pencapaian Riderunner dalam pembinaan aplikasi yang bertaraf antarbangsa.

Pengisian Majlis juga dilengkapkan dengan perkongsian maklumat dari krew-krew Riderunner seperti Pengunaan aplikasi riderunner dari encik Solehan Bin Masran dan encik Wittich Exaviwe Molukim untuk pengurusan pemandu. Pihak menerima sambutan yang baik semasa hari pendaftaran dengan pendaftaran pemandu secara terus menerus berkat dengan promosi pendaftaran percuma untuk 100 pemandu pertama.

Buat penonton majlis pula diceriakan dengan cabutan bertuah untuk komen yang terbaik. Tahniah untuk semua pemenang yang memenangi baucher tunai dan promosi makanan. Sulsulan dari majlis ini, Riderunner mendapat anjakan secara terus menerus dengan jumlah muat turun aplikasi yang terus menerus dan krew-krew digital riderunner sentiasa terus membuat acara digital seperti rancangan siaran langsung dan pengambaran video untuk facebook riderunner akan masa datang. Ikuti perkembangannya di Facebook riderunner.

Aplikasi Riderunner sekarang boleh dimuat turun di Google Playstore dan Apple Appstore. Marilah kita sokong E-hailing lokal sabah kita.