Aplikasi riderunner adalah hasil kerja kebanggaan anak sabah yang menawarkan kepada penduduk setempat dari segi penghantaran barang, pengangkutan dan memberi peluang pekerjaan. Pembinaan aplikasi ini adalah inisiatif anak tempatan untuk menaiktaraf pengangkutan utama sekaligus mengurangkan kesesakan jalan raya. Aplikasi Riderunner mempunyai dua versi iaitu Riderunner Tasker(untuk pemandu) dan Riderunner (untuk penumpang) 

 

Dua fungsi utama aplikasi riderunner adalah “runner service” dan “rideshare”. Runner Service adalah untuk penghantaran barang manakala “rideshare” adalah perkhidmatan e-hailing. Ini bermaksud, penduduk sabah boleh memohon dua jenis perkhidmatan dalam satu aplikasi sama, Manakala bagi pihak pengiat riderunner, mereka menawarkan perkhidmatan mereka dari pendaftaran dan jenis kenderaan masing-masing. Tugasan untuk setiap pengiat riderunner adalah berdasarkan kawasan masing-masing.

 

Pengguna riderunner, boleh memesan  untuk ke lebih dari satu lokasi, aplikasi riderunner mempunyai fungsi optimasi perjalanan yang boleh memudahkan kerja menghantar sekaligus menjimatkan kos penghantaran. RRGO pula fungsi kecil aplikasi yang membolehkan pengguna untuk mendekatkan. Pihak pengiat riderunner boleh mengaktifkan fungsi ini.

 

Sebarang maklum balas, penambaikan dan kesulitan boleh menghubungi hotline kami (088 280 2994) atau terus melawat presmis kami di sini atau email untuk memuat turun aplikasi riderunner, sila imbas Kod-QR dibawah: